Kruške u talijanskoj pjeni od piva

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Kruške u talijanskoj pjeni od piva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kruške u talijanskoj pjeni od piva.

Kuhane aromatizirane kruške prelivene slatkom pjenom obogaćenom pivom, su slastica koju trebate kušati što prije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruške operemo, ogulimo im koru, po dužini narežemo na šestine i odrstranimo koštice, a limun iscijedimo.
  2. Zatim u lonac s vodom dodamo šećer, koricu cimeta, klinčiće, piment, sol, narezane kruške, upalimo vatru i kada voda zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  3. Zatim lonac maknemo s vatre i ostavimo da se sve zajedno ohladi na sobnu temparaturu.
  4. U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo vanilin šećer, smeđi šećer te mikserom izradimo jednoličnu kremu.
  5. Nakon 10-ak minuta miksanja zdjelu premjestimo iznad pare, ulijemo pivo, limunov sok i miksamo još 10-ak minuta dok ne dobijemo željenu pjenu.
  6. U duboki tanjur složimo kriške krušaka, pokapamo ih s malo meda, prelijemo pjenom, posipamo s malo cimeta u prahu, ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.98
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: