Kuglof od dizanog tijesta

  • 90 min
  • 6 porcije
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof od dizanog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof od dizanog tijesta.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s brašnom dodamo suhi kvasac za kolače, šećer, naribamo koricu limuna, dodamo namočene grožđice u rumu i izmiješamo sastojke. U čistu zdjelu odvojimo bjelanjak od žumanjaka, žumanjke prebacimo u zdjelicu sa rastopljenim maslacem, a bjelanjke lagano istučemo pjenjačom
  2. Suhe sastojke premjestimo u zdjelu za tijesto, dodamo omekšali maslac i žumanjke, malo posolimo, ulijemo mlako mlijeko, dodamo lagano tučeni bjelanjak i sve zajedno mikserom izradimo u jednolično tijesto. Kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo brašnom. Pripremljeno tijesto stavimo u kalup za kuglof, rasporedimo ravnomjerno i malo protisnemo.
  3. Pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjom krpom te pustimo da odstoji 1 sat. Kad se tijesto izdiglo stavimo ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 25 minuta kuglof izvadimo iz pećnice te prebacimo na tanjur i posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.53
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: