- Almo Čatlak
- 90 min
- 6 porcije
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof od dizanog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof od dizanog tijesta.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno za dizana tijesta, 500 g
- suhi kvasac, 8 g (za kolače)
- maslac, 120 g
- šećer, 15 g
- jaja, 4
- mlijeko, 150 ml
- limun, 1 (naribani)
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s brašnom dodamo suhi kvasac za kolače, šećer, naribamo koricu limuna, dodamo namočene grožđice u rumu i izmiješamo sastojke. U čistu zdjelu odvojimo bjelanjak od žumanjaka, žumanjke prebacimo u zdjelicu sa rastopljenim maslacem, a bjelanjke lagano istučemo pjenjačom
- Suhe sastojke premjestimo u zdjelu za tijesto, dodamo omekšali maslac i žumanjke, malo posolimo, ulijemo mlako mlijeko, dodamo lagano tučeni bjelanjak i sve zajedno mikserom izradimo u jednolično tijesto. Kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo brašnom. Pripremljeno tijesto stavimo u kalup za kuglof, rasporedimo ravnomjerno i malo protisnemo.
- Pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjom krpom te pustimo da odstoji 1 sat. Kad se tijesto izdiglo stavimo ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 25 minuta kuglof izvadimo iz pećnice te prebacimo na tanjur i posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |