Kuglof s čokoladom i crnim vinom

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof s čokoladom i crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s čokoladom i crnim vinom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače, ulijemo ugrijano crno vino, izmiješamo i desetak minuta ostavimo smjesu da odstoji na toplom.
  2. Zatim u smjesu razbijemo cijela jaja, sastojke vrlo malo posolimo, dodamo vanilin šećer, začinimo cimet-šećerom i lagano dalje mutimo.
  3. Sada kalup za kuglof premažemo s malo rastopljenog maslaca i lagano ga pobrašnimo, a ostatak maslaca ulijemo u smjesu s brašnom i vinom.
  4. Zatim u zdjelu miješajući pjenjačom dodajemo brašno i kakao u prahu, a kada smo dobili jednoličnu smjesu, na kraju umiješamo i naribanu čokoladu.
  5. Sada smjesu prelijemo u kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  6. Nakon poprilici 35 minuta kuglof izvadimo iz pećnice, iskrenemo ga na rešetku da se ohladi i možemo pripremati premaz.
  7. U zdjelu sa šećerom u prahu postepeno dodajemo crno vino te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo rijetku smjesu.
  8. Zatim pomoću žlice premaz prelijemo preko kuglofa i kolač možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: