Kuglof s crnim vinom

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof s crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s crnim vinom.

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj „gugelhopf“, u SAD-u „bundt cake“, kod nas „kuglof“, a pisani recept se prvi put pojavljuje u američkoj kuharici iz 1901.g. Zašto je taj kolač toliko dugo popularan u cijelom svijetu, pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
  2. Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi.
  3. Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice.
  4. Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo.
  5. Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta.
  6. Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
  7. Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: