Kuglof u kuhanom vinu

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof u kuhanom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu.

Slastan kuglof bez brašna s preljevom od aromatiziranog kuhanog vina, sigurno zvuči primamljivo. Ako vas zanima, pogledajte kako ga pripremiti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
  2. Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja.
  3. Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo.
  4. Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  5. Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo.
  6. Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
  7. Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute.
  8. Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 15
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: