Kuhana junetina s umakom „allemande“

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kuhana junetina s umakom „allemande“
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu junetinu s umakom „allemande“.

Svi volimo pojesti kuhanu junetinu ili govedinu s umakom od rajčica, kopra ili s hrenom. Ali ako pripremite umak „allemande“, ovo jelo voliti ćete još i više.

Kuhana junetina s umakom „allemande“ - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu junetinu s umakom „allemande“. - junetina ((ramstek)), mrkva, korijen celera, luk, korijen peršina, jaje, lovorov list, papar ((crnog)), maslac, brašno, sol i papar ((bijeli)), Prije svega povrće očistimo i narežemo na komade. ; U lonac stavimo meso, dodamo narezano povrće, papar u zrnu, lovorov list, posolimo, ulijemo vodu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, po prilici dva sata. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo brašno i prežimo, miješajući pjenjačom, dok ne počne dobivati boju. ; Zatim podlijevamo juhom i dalje miješajući pjenjačom, kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak. ; Potom umak začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Kuhano meso i povrće stavimo na tanjur, a u ohlađeni umak postupno dodajemo žumanjke, stalno miješajući pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim umak procijedimo, njime prelijemo kuhano meso i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega povrće očistimo i narežemo na komade.
  2. U lonac stavimo meso, dodamo narezano povrće, papar u zrnu, lovorov list, posolimo, ulijemo vodu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, po prilici dva sata.
  3. U tavu, na ugrijani maslac, dodamo brašno i prežimo, miješajući pjenjačom, dok ne počne dobivati boju.
  4. Zatim podlijevamo juhom i dalje miješajući pjenjačom, kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak.
  5. Potom umak začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i maknemo s vatre da se malo ohladi.
  6. Kuhano meso i povrće stavimo na tanjur, a u ohlađeni umak postupno dodajemo žumanjke, stalno miješajući pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu boju.
  7. Zatim umak procijedimo, njime prelijemo kuhano meso i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 35
Rating: 4.4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: