Kukuruzna torta s ananasom

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kukuruzna torta s ananasom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruznu tortu s ananasom.

Ako ste neprestano u potrazi za novim okusima i kombinacijama, mi Vam nudimo jednu koju zacijelo još nigdje niste susreli, a vrijedna je Vaše pažnje. Kukuruzna krupica ovom kolaču daje blagu podlogu koja izvrsno ističe okus ananasa, trešanja i badema.

Kukuruzna torta s ananasom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruznu tortu s ananasom. - kukuruzna krupica, mlijeko, maslac, smeđi šećer, kompot od ananasa, kandirane trešnje, bademi (blanširanih, sjeckanih ), oštro brašno, prašak za pecivo, jaje, ulje, šećer, sol, U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i ostavimo da se namoči. ; U tavi (prikladnoj za pečenje u pećnici) rastopimo maslac i pomoću kista, njime premažemo stjenke tave.; Zatim u tavu dodamo smeđi šećer, ravnomjerno ga rasporedimo i na laganoj vatri pričekamo da se rastopi. ; Kada se šećer rastopio i povezao s maslacem, na njega stavimo kolutove ananasa (jedan do drugog), u sredinu svakog koluta položimo po jednu kandiranu trešnju, sve zajedno posipamo sjeckanim blanširanim bademima i pokapamo s malo soka od kompota. ; Zatim u zdjelu prosijemo oštro brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu razbijemo jaja, dodamo, ulje i umutimo sastojke. Zatim umiješamo šećer, dodamo namočenu kukuruznu krupicu i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom smjesu umiješamo u zdjelu sa suhim sastojcima, sve zajedno prelijemo u tavu preko ananasa i badema, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim ga preokrenemo na pladanj i ostavimo da se do kraja ohladi, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i ostavimo da se namoči.
  2. U tavi (prikladnoj za pečenje u pećnici) rastopimo maslac i pomoću kista, njime premažemo stjenke tave.
  3. Zatim u tavu dodamo smeđi šećer, ravnomjerno ga rasporedimo i na laganoj vatri pričekamo da se rastopi.
  4. Kada se šećer rastopio i povezao s maslacem, na njega stavimo kolutove ananasa (jedan do drugog), u sredinu svakog koluta položimo po jednu kandiranu trešnju, sve zajedno posipamo sjeckanim blanširanim bademima i pokapamo s malo soka od kompota.
  5. Zatim u zdjelu prosijemo oštro brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
  6. U zasebnu zdjelu razbijemo jaja, dodamo, ulje i umutimo sastojke. Zatim umiješamo šećer, dodamo namočenu kukuruznu krupicu i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  7. Potom smjesu umiješamo u zdjelu sa suhim sastojcima, sve zajedno prelijemo u tavu preko ananasa i badema, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  8. Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim ga preokrenemo na pladanj i ostavimo da se do kraja ohladi, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: