Lasagne od palente i mljevenog mesa

  • 100 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Lasagne od palente i mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lasagne od palente i mljevenog mesa.

Palenta se može kuhati u vodi ili u mlijeku, uz dodatak naribanog sira parmezana i takva se može odmah poslužiti ili se može prepeći na žaru ili tavi, a može se upotrijebiti umjesto tjestenine za lazanje i zapeći u pećnici. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Palentu skuhamo po uputama na pakiranju, prelijemo ju na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, zagladimo ju i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i stabljike celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i gnječeći vilicom da postane zrnasto.
  3. Nakon 7-8 minuta prženja, kad je isparila tekućina koju je meso ispustilo, ulijemo bijelo vino, dodamo sjeckani peršin, sušenu majčinu dušicu i origano, začinimo solju i paprom te povremeno miješajući kuhamo na srednje jakoj vatri 6-8 minuta.
  4. Potom dodamo rajčice pelat i malo je izgnječimo kuhačom, promiješamo sastojke i kuhamo još 10-ak minuta.
  5. Za to vrijeme ohlađenu palentu narežemo na dva komada veličine vatrostalne posude i jedan komad palente položimo na dno vatrostalne posude.
  6. Zatim po palenti rasporedimo 2/3 mljevenog mesa, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo drugim komadom palente, prelijemo bešamel umakom i preko njega rasporedimo preostalo mljeveno meso, posipamo preostalim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.
  7. Gotove lazanje narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: