Lazanje od bakalara

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje od bakalara
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje od bakalara.
Lazanje od bakalara - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje od bakalara. - tjestenina za lazanje, riba bakalar ((fileti)), limun, bijelo vino, maslac, luk, brašno, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((bijeli)), Filete bakalara očistimo od kostiju i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo riblje meso i pržimo ga 4-5 minuta povremeno okrećući. ; Po dnu prikladne vatrostalne posude nakapamo malo maslinovog ulja, preko njega u jednom sloju stavimo listove lazanja, nadjenemo ih prženim trakicama bakalara, začinimo solju, paprom i pokapamo limunovim sokom. ; U tavi, na masnoći od prženja rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, te ga na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom dodamo brašno, te ga miješajući, zajedno s lukom pržimo dok ne počne dobivati boju. ; Zatim uz stalno miješanje pjenjačom u tavu prvo ulijemo bijelo vino, potom vrhnje za kuhanje (pazimo da ne ostanu grudice), te umak začinimo solju, bijelim paprom i naribanim muškatnim oraščićem. ; Preko prženih trakica bakalara stavimo malo pripremljenog umaka bešamel, sve zajedno prekrijemo tjesteninom za lazanje, izdašno prelijemo preostalim bešamelom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete bakalara očistimo od kostiju i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo riblje meso i pržimo ga 4-5 minuta povremeno okrećući.
  2. Po dnu prikladne vatrostalne posude nakapamo malo maslinovog ulja, preko njega u jednom sloju stavimo listove lazanja, nadjenemo ih prženim trakicama bakalara, začinimo solju, paprom i pokapamo limunovim sokom.
  3. U tavi, na masnoći od prženja rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, te ga na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom dodamo brašno, te ga miješajući, zajedno s lukom pržimo dok ne počne dobivati boju.
  4. Zatim uz stalno miješanje pjenjačom u tavu prvo ulijemo bijelo vino, potom vrhnje za kuhanje (pazimo da ne ostanu grudice), te umak začinimo solju, bijelim paprom i naribanim muškatnim oraščićem.
  5. Preko prženih trakica bakalara stavimo malo pripremljenog umaka bešamel, sve zajedno prekrijemo tjesteninom za lazanje, izdašno prelijemo preostalim bešamelom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: