Lazanje s bakalarom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s bakalarom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!

Iako Vam se možda ne čini tako, Božić samo što nije stigao, a s njim i Badnji dan i bakalar. Ako spadate u skupinu avangardnih i onih koji ne vole uvijek isti jelovnik, zašto bakalar na bijelo ne biste zamijenili lazanjama s bakalarom?

Priprema:
Filete bakalara očistimo od kostiju i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo riblje meso i pržimo ga 4-5 minuta povremeno okrečući. Po dnu prikladne vatrostalne posude nakapamo malo maslinovog ulja, preko njega u jednom sloju stavimo listove lazanja, nadjenemo ih prženim trakicama bakalara, začinimo solju, paprom i pokapamo limunovim sokom. U tavi, na masnoći od prženja rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, te ga na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom dodamo brašno, te ga miješajući, zajedno s lukom pržimo dok ne počne dobivati boju. Zatim uz stalno miješanje pjenjačom u tavu prvo ulijemo bijelo vino, potom vrhnje za kuhanje (pazimo da ne ostanu grudice), te umak začinimo solju, bijelim paprom i naribanim muškatnim oraščićem. Preko prženih trakica bakalara stavimo malo pripremljenog umaka bešamel, sve zajedno prekrijemo tjesteninom za lazanje, izdašno prelijemo preostalim bešamelom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220 °C, 20-ak minuta, te poslužimo.

Lazanje s bakalarom - - tjestenina za lazanje (150 g tjestenine za lazanje), riba bakalar (800 g fileta bakalara), limun (1 limun), bijelo vino (250 ml bijelog vina), maslac (50 g maslaca), luk (1 glavica luka), brašno (30 g brašna), vrhnje za kuhanje (250 ml vrhnja za kuhanje), muškatni oraščić (¼ žličice muškatnog oraščića), maslinovo ulje (ekstra djevičansko maslinovo ulje), sol i papar (sol i bijeli papar), -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: