Lazanje s lososom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s lososom
Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu.

Lazanje s lososom zadovoljiti će i najzahtjevnije riboljupce. Osim blanširanog špinata i mozzarelle, posebnu aromu daje im i varijacija umaka bešamel, koju pripremamo sa lukom, vinom i ribljim temeljcem. Rezultat su sočne lazanje u kojima ribu ne morate tražiti povećalom!

Lazanje s lososom - Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu. - file lososa, limun, špinat, maslac, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, temeljac riblje juhe, tjestenina za lazanje, vrhnje za kuhanje, sir mozzarella, maslinovo ulje, sol i papar, File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo. ; Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo). ; Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo. ; Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta). ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo.
  2. Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo).
  3. Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi.
  4. U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo.
  5. Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre.
  6. Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta).
  7. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: