Ledeni vjetar

  • 80 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ledenim vjetrom ohladite vruće, ljetne dane. Kombinacija voća i osvježavajuće kreme sigurno neće vaše nepce ostaviti ravnodušnim.

Ledeni vjetar
Ledeni vjetar
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 72
Rating: 4.26
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti ledeni vjetar.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od bjelanjaka, šećera i jabučnog octa istučemo čvrsti snijeg.
  2. Zatim protvan obložimo papirom za pečenje, ulijemo snijeg od bjelanjaka i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva oko 50 minuta.
  3. Za to vrijeme napravimo kremu, tako da pomiješamo žumanjke i šećer, a zatim dodamo i mlijeko, vanilin šećer i gustin. Pripremljenu kremu zatim kuhamo na laganoj vatri dok ne zgusne.
  4. Kada krema zgusne i kada se malo ohladi, u nju dodamo margarin i sve zajedno dobro izradimo mikserom.
  5. Zatim u čistu posudu ulijemo slatko vrhnje i dobro ga izradimo mikserom dok ne dobijemo čvrsti šlag.
  6. Kada je kora od bjelanjaka pečena i malo ohlađena, prerežemo ju na tri jednake kore.
  7. Prvu koru stavimo na tanjur za posluživanje, zatim ju premažemo s kremom, preko svega posložimo narezano voće i premažemo šlagom. Postupak ponovimo i s drugim korama.
  8. Za kraj, na vrh zadnje kore isto tako stavimo malo kreme, šlag, ukrasimo voćem, stavimo u frižider na hlađenje i poslužimo kada se potpuno ohladi i stisne.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 72
Rating: 4.26
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: