Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene kruhom u umaku od rajčice.

Slasne lignje nadjevene mješavinom kruha, peršina, češnjaka, naribanog parmezana i još nekih sastojaka, u aromatičnom umaku od rajčica, je jelo koje će Vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lignje očistimo i izvadimo im središnju kost, glave i krakove nasjeckamo, limun iscijedimo, jaje umutimo, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a kruh narežemo na kockice.
  2. Narezani kruh premjestimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanovima i stavimo na stranu da odstoji 15-ak minuta.
  3. Zatim u zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, polovicu protisnutog češnjaka, sjeckane krakove, naribani sir, popaprimo i žlicom dobro izmiješamo sastojke.
  4. Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, pazeći da smjese ne bude previše, jer će joj se tijekom pečenja zapremnina povećati.
  5. Otvore liganja zatvorimo čačkalicama i stavimo ih pržiti u tavu na tri, četiri žlice vrućeg maslinovog ulja.
  6. Nakon dvije minute prženja lignje okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
  7. Potom dodamo sjeckani luk, preostali protisnuti češnjak, lignje okrenemo i sve zajedno pržimo dok luk malo ne omekša.
  8. Nakon minutu, dvije ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
  9. Zatim dodamo pelati rajčice, lovorov list, listiće kadulje, šećer, ružmarin, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  10. Nakon 25 minuta kuhanja tavu maknemo s vatre, u jelo dodamo listiće bosiljka, ulijemo limunov sok, promiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: