Lignje punjene povrćem i pancetom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Lignje punjene povrćem i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene povrćem i pancetom.

Lignje sadrže nizak postotak zasićenih masnih kiselina i natrija, ali imaju visok udio kolesterola, ali što možemo kad su fine i volimo ih jesti na sve moguće načine. Ako ih volite punjene, pogledajte kako smo ih mi ovaj put pripremili.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrkvu naribamo, kriškama tosta odstranimo koru i mekani dio narežemo na kockice, a luk, pancetu, komorač i krakove liganja nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, pancetu, komorač, krakove liganja, naribanu mrkvu, protisnemo češnjak, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo, dodamo grančicu ružmarina i pržimo na laganoj vatri.
  3. Nakon 4-5 minuta izvadimo grančicu ružmarina, a mješavinu povrća, pancete i krakova premjestimo u zdjelu.
  4. Zatim dodamo ocijeđeni kukuruz iz konzerve, kockice tosta, prelijemo s malo maslinovog ulja, popaprimo i dobro izmiješamo.
  5. Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, ali ne do kraja jer se lignje tijekom pečenja smanje, otvore osiguramo čačkalicama i stavimo ih na stranu.
  6. Tako pripremljene lignje stavimo na blago namašćenu gril tavu i pečemo ih 5-6 minuta, a potom ih okrenemo i pečemo još toliko.
  7. Punjene lignje su gotove, rasporedimo ih na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: