Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje sa slanutkom u umaku od rajčice.

Postoje razni načini pripreme liganja, kao npr. pržene, na „pariški“, na žaru, punjene i sl. Ako pogledate priloženi video uradak, naučiti ćete kako za manje od pola sata pripremiti lignje na jedan novi način, koji će vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprane i očišćene lignje osušimo i narežemo na kolutiće, a češnjak na listiće.
  2. U ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo listiće kadulje, mrvljene peperoncine, listiće češnjaka i kratko pržimo.
  3. Čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom i pirjamo na laganoj vatri tri, četiri minute.
  4. Zatim dodamo lignje, začinimo ih solju, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon četiri, pet minuta dodamo slanutak, promiješamo i kuhamo još toliko. Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: