Lignje u crnom vinu s kuhanim krumpirom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje u crnom vinu s kuhanim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje u crnom vinu s kuhanim krumpirom.

Svi ljubitelji morske hrane, pronaći će se u ovom ukusnom jelu. Lignje u umaku od crnog vina na jednostavan će način pronaći put do vašeg želuca, ali i srca. A zašto, provjerite sami!

Lignje u crnom vinu s kuhanim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje u crnom vinu s kuhanim krumpirom. - lignje (očišćenih), krumpir, crno vino, masline (iskoštenih, crnih), češnjak, ružmarin, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja, a lignje narežemo na kolutiće. ; U lonac stavimo krumpir, ulijemo vodu, posolimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i kratko pržimo. Čim češnjak zamiriše dodamo masline, grančicu ružmarina, sjeckani peršin, narezane lignje, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta. ; Zatim ulijemo crno vino, začinimo solju i paprom, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Na tanjur stavimo kuhani krumpir, lignje s umakom, krumpir prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo s malo sjeckanog peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja, a lignje narežemo na kolutiće.
  2. U lonac stavimo krumpir, ulijemo vodu, posolimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  3. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i kratko pržimo. Čim češnjak zamiriše dodamo masline, grančicu ružmarina, sjeckani peršin, narezane lignje, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta.
  4. Zatim ulijemo crno vino, začinimo solju i paprom, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Na tanjur stavimo kuhani krumpir, lignje s umakom, krumpir prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo s malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: