Lignjice iz tave s povrćem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lignjice iz tave s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignjice iz tave s povrćem.

Slatke male lignjice postati će još slađe ako ih pripremite s graškom, šampinjonima i mini rajčicama, na način kako je prikazan u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lignjicama izvadimo središnju prozirnu kost, šampinjone i mini rajčice očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo lignjice, promiješamo i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon tri, četiri minute prženja ulijemo bijelo vino, dodamo lovorov list i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u drugu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  5. Potom dodamo narezane šampinjone i rajčice, začinimo majčinom dušicom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute.
  6. U tavu s lignjicama dodamo grašak, pirjane šampinjone i rajčice, prelijemo s još malo maslinovog ulja, popaprimo, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: