Lionska salata s poširanim jajima

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Lionska salata s poširanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lionsku salatu s poširanim jajima.

Dijon senf je svjetlije boje i oštrijeg okusa pripravljen prema tradicionalnoj recepturi iz grada Dijona u Francuskoj, a vrlo je važan u izradi dresinga za ovu finu i svjetski poznatu salatu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kriške kruha narežemo na kockice i popržimo na tavi bez masnoće, slaninu narežemo na prutiće, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju sa svih strana.
  3. Nakon 2-3 minute slaninu izvadimo na stranu, a 1-2 žlice masnoće od prženja stavimo u zdjelu u kojoj ćemo raditi dresing.
  4. Zatim ulijemo malo maslinovog ulja i polovicu octa, dodamo šećer, senf, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom.
  5. Dobivenim dresingom prelijemo salatu, dodamo polovicu prženih kockica kruha, polovicu pržene slanine i izmiješamo sastojke.
  6. U lonac iznad vatre ulijemo vodu i pričekamo da zavri. Potom smanjimo vatru, ulijemo preostali ocat, posolimo i pričekamo da voda prestane s vrenjem.
  7. Zatim u vodu oprezno i nježno izlijemo jaja iz zdjelica i kuhamo ih 3-4 minute.
  8. Salatu rasporedimo na tanjure, posipamo preostalom slaninom i kockicama kruha, preko salate stavimo poširana jaja, popaprimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: