Liptauer – sirni namaz

  • 15 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Liptauer - sirni namaz
U našem video receptu saznajte kako pripremiti liptauer - sirni namaz.

Mjesto Liptov u sjevernoj Slovačkoj, dom je ovog poznatog pikantnog sirnog namaza, koji je još za vrijeme Austro-ugarske monarhije krenuo na svoj put osvajanja svjetskih kuhinja!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mladi luk očistimo, operemo, bijeli dio narežemo na kolutiće, zeleni nasjeckamo, a kim usitnimo u mužaru.
  2. U posudu sjekača ulijemo kiselo vrhnje, dodamo maslac, senf, bijeli dio mladog luka, mljevenu papriku, kim i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Dobivenu smjesu prelijemo u zdjelu sa svježim kravljim sirom, posolimo, dobro izmiješamo sastojke i namaz stavimo u hladnjak da se malo stvrdne i sastojci prožmu.
  4. Rashlađenim namazom namažemo kriške kruha, posipamo ih s još malo mljevene paprike i sjeckanim zelenim dijelom mladog luka te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: