Ljetna juha s pestom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Ljetna juha s pestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu juhu s pestom.

Fina juhica uvijek dobro dođe, a ova koju Vam ovom prilikom nudimo okrijepit će umorne, a onima kojima doručak povremeno padne u vrijeme ručka dati poleta da iskoriste ostatak dana. Njen talijanski “štih“ proizlazi iz tipično talijanskih sastojaka – pesta, tjestenine i parmezana. Viva Italia!

Ljetna juha s pestom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu juhu s pestom. - tikvice, poriluk, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), tjestenina (za juhu), grašak, umak pesto, parmezan, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Tikvicu operemo, prerežemo po dužini, te obje polovice narežemo na kriške debljine pola centimetra. ; Poriluk očistimo, narežemo na kolutiće debljine pola centimetra i isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim u tavu stavimo žlicu maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo poriluk i na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.; U zaseban lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavrije dodamo tjesteninu za juhu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Tri minute prije kraja kuhanja, u lonac dodamo pirjani poriluk, tikvice, grašak, umak pesto, začinimo solju i paprom i kuhamo do kraja.; Gotovu juhu stavimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvicu operemo, prerežemo po dužini, te obje polovice narežemo na kriške debljine pola centimetra.
  2. Poriluk očistimo, narežemo na kolutiće debljine pola centimetra i isperemo pod mlazom hladne vode.
  3. Zatim u tavu stavimo žlicu maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo poriluk i na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.
  4. U zaseban lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavrije dodamo tjesteninu za juhu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
  5. Tri minute prije kraja kuhanja, u lonac dodamo pirjani poriluk, tikvice, grašak, umak pesto, začinimo solju i paprom i kuhamo do kraja.
  6. Gotovu juhu stavimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: