Ljetna salata s gorgonzolom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Ljetna salata s gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu salatu s gorgonzolom.

Ako ste mislili da je siru mjesto samo u sendviču, a voću samo u kolačima, pogledajte malo bolje. Ova u najmanju ruku intrigantna kombinacija, zauzet će prvo mjesto među Vašim omiljenim osvježavajućim jelima!

Ljetna salata s gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu salatu s gorgonzolom. - zelena salata (po izboru), sir gorgonzola, celerova stabljika, kruška, lubenica, maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar, U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, jabučni ocat, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke. ; Salatu očistimo, operemo, a veće listove narežemo. Celerove stabljike operemo i narežemo na širinu pola centimetra, kruške prepolovimo po dužini, očistimo od središnjeg tvrdog dijela i narežemo na tanke ploške. Sir gorgonzolu narežemo na kockice veličine pola centimetra, a iz lubenice, pomoću okruglog noža, izrežemo kuglice. ; Zatim u zdjelu slažemo listove salate, na kockice narezane celerove stabljike, kuglice od lubenice i ploške krušaka. Sve zajedno posipamo kockicama sira gorgonzole, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, jabučni ocat, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke.
  2. Salatu očistimo, operemo, a veće listove narežemo. Celerove stabljike operemo i narežemo na širinu pola centimetra, kruške prepolovimo po dužini, očistimo od središnjeg tvrdog dijela i narežemo na tanke ploške. Sir gorgonzolu narežemo na kockice veličine pola centimetra, a iz lubenice, pomoću okruglog noža, izrežemo kuglice.
  3. Zatim u zdjelu slažemo listove salate, na kockice narezane celerove stabljike, kuglice od lubenice i ploške krušaka. Sve zajedno posipamo kockicama sira gorgonzole, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: