Ljuti slavonski čobanac

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ljuti slavonski čobanac
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljuti slavonski čobanac.

Tajna pravog slavonskog čobanca je u kombinaciji više vrsta mesa, pa tako možete dodati i malo mesa divljači, neće mu naškoditi. Ovaj čobanac je toliko ljut da će osjetljivim osobama natjerati suze na oči, no možete ga spremiti i sa manje crvene paprike i bez feferona. U suprotnom, kraj tanjura obavezno imajte spremnu veliku količinu kruha i nekog osvježavajućeg pića, pomoći će vam da preživite vatrenu pošast!

Ljuti slavonski čobanac - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljuti slavonski čobanac. - svinjetina, teletina, junetina, krumpir, luk, češnjak, feferoni (ljuti), lovorov list, koncentrat rajčice, ljuta mljevena paprika, škrobno brašno, bijelo vino, ulje, sol i papar, Na ulju kratko pržimo nasjeckani luk. Smanjimo vatru, umiješamo crvenu papriku u prahu i dodamo 1 dl tople vode.
; Zatim dodajemo meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, nasjeckani češnjak i feferon. Lagano promiješamo i pirjamo podlijevajući vodom. Vode u posudi mora biti toliko da prekriva meso. ; Kad meso skoro omekša, dodajemo krumpir narezan na kocke i zajedno kuhamo još oko 15 minuta. ; Na kraju umiješamo škrobno brašno razmućeno u vinu, promiješamo i pustimo da provrije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na ulju kratko pržimo nasjeckani luk. Smanjimo vatru, umiješamo crvenu papriku u prahu i dodamo 1 dl tople vode.
  2. Zatim dodajemo meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, nasjeckani češnjak i feferon. Lagano promiješamo i pirjamo podlijevajući vodom. Vode u posudi mora biti toliko da prekriva meso.
  3. Kad meso skoro omekša, dodajemo krumpir narezan na kocke i zajedno kuhamo još oko 15 minuta.
  4. Na kraju umiješamo škrobno brašno razmućeno u vinu, promiješamo i pustimo da provrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: