Losos u umaku od grožđa s bijelim vinom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Losos u umaku od grožđa s bijelim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od grožđa s bijelim vinom.

Losos smo navikli gledati u različitim kombinacijama, ali uistinu rijetko u nečem ovako zanimljivom. Ukusni odresci lososa kao stvoreni su za druženje s grožđem i bijelim vinom. Pripazite samo, teško im je odoljeti pa morate predvidjeti dovoljne količine za sve!

Losos u umaku od grožđa s bijelim vinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od grožđa s bijelim vinom. - losos ((odrezaka)), luk, poriluk, lovorov list, limun, bijelo vino, grožđe (bijelog), vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega iz odrezaka lososa izvadimo sitne kosti. Zatim sa svakog odreska s jednog kraka skinemo kožu. Isti krak savijemo prema unutra i preklopimo ga drugim krakom s kožom. ; Ovako oblikovane odreske kuhinjskom vezicom povežemo u medaljon, posolimo ih i popaprimo, pokapamo maslinovim uljem, premjestimo na papir za pečenje u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 - 30 minuta. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo bijeli dio poriluka narezan na kolutiće, listove poriluka narezane na trakice, ljubičasti luk narezan na kolutove i lovorov list. ; Zatim preko svega naribamo malo limunove korice i sve zajedno pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Omekšalo povrće malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, ulijemo bijelo vino te dalje kuhamo na laganoj vatri 2 - 3 minute. ; Zatim dodamo zarezane bobice grožđa i vrhnje za kuhanje te nastavimo kuhati dok umak malo ne zgusne. ; Gotove medaljone izvadimo na tanjure, odstranimo kuhinjsku vezicu zajedno s kožom i uz njih poslužimo pripremljen umak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega iz odrezaka lososa izvadimo sitne kosti. Zatim sa svakog odreska s jednog kraka skinemo kožu. Isti krak savijemo prema unutra i preklopimo ga drugim krakom s kožom.
  2. Ovako oblikovane odreske kuhinjskom vezicom povežemo u medaljon, posolimo ih i popaprimo, pokapamo maslinovim uljem, premjestimo na papir za pečenje u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 - 30 minuta.
  3. Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo bijeli dio poriluka narezan na kolutiće, listove poriluka narezane na trakice, ljubičasti luk narezan na kolutove i lovorov list.
  4. Zatim preko svega naribamo malo limunove korice i sve zajedno pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  5. Omekšalo povrće malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, ulijemo bijelo vino te dalje kuhamo na laganoj vatri 2 - 3 minute.
  6. Zatim dodamo zarezane bobice grožđa i vrhnje za kuhanje te nastavimo kuhati dok umak malo ne zgusne.
  7. Gotove medaljone izvadimo na tanjure, odstranimo kuhinjsku vezicu zajedno s kožom i uz njih poslužimo pripremljen umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: