Lovačka juha od divljači

  • 200 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Lovačka juha od divljači
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lovačku juhu od divljači.

Meso jelena je intenzivne crvene boje, slično govedini, ima karakteristični miris koji se djelomično može ukloniti mariniranjem, a ako ste se zaželjeli najesti neke „konkretne“ juhe, ovo je pravi recept za vas.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute luk posipamo brašnom te pržimo još 1-2 minute, dok brašno ne počne dobijati boju.
  2. Zatim ulijemo ocat i polovinu crnog vina, i stalno miješajući pričekamo da tekućina zavri. Čim se sastojci počnu zgrušavati ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri.
  3. Potom ulijemo cca. 300 ml vode, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, klinčiće, mažuran, zrna papra, ružmarin, lovorov list, promiješamo i kad zavri kuhamo dalje na srednje jakoj vatri.
  4. Za to vrijeme u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso jelena, narezano na komade veličine zalogaja, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  5. Nakon 10-ak minuta, kad ispari tekućina koju meso ispusti, ulijemo gin, usplamtimo (flambiramo) i pričekamo da se vatra ugasi.
  6. Zatim meso posipamo mljevenom paprikom i promiješamo sastojke. Potom u lonac s mesom procijedimo juhu, promiješamo i kuhamo dalje, po potrebi podlijevajući vodom.
  7. Nakon 2 h i 30 minuta kuhanja dodamo vrganje, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kad zavri kuhamo još 20-ak minuta.
  8. Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: