Luk iz pećnice u umaku od sira

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Luk iz pećnice u umaku od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk iz pećnice u umaku od sira.

Luk je namirnica koja potječe iz Azije i Bliskog istoka, a uzgaja se preko pet tisućljeća. A ovo je pravo jelo od luka. Komorač, sir gauda i muškatni oraščić daju mu ugodnu aromu, a pečenjem se gubi ljutina i žestina luka.

Luk iz pećnice u umaku od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk iz pećnice u umaku od sira. - luk, komorač, sir gouda, ocat, mlijeko, maslac, brašno, muškatni oraščić, bijeli papar, sol, Glavice luka i komorača očistimo i cijele kuhamo 20 minuta u posoljenoj vodi u koju dodamo malo octa. ; Prokuhane glavice, šupljikavom žlicom izvadimo na stranu da se ocijede. ; U visokoj posudi zagrijemo maslac i uz stalno miješanje da ne nastanu grudice, dodajemo brašno, hladno mlijeko i temeljac od luka i komorača. Miješamo i čekamo da prokuha. ; Dodajemo naribani sir, bijeli papar, muškatni oraščić i po potrebi dosolimo. ; Kuhane i ocijeđene glavice luka polovimo i slažemo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga umakom i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 200°C oko 20-30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Glavice luka i komorača očistimo i cijele kuhamo 20 minuta u posoljenoj vodi u koju dodamo malo octa.
  2. Prokuhane glavice, šupljikavom žlicom izvadimo na stranu da se ocijede.
  3. U visokoj posudi zagrijemo maslac i uz stalno miješanje da ne nastanu grudice, dodajemo brašno, hladno mlijeko i temeljac od luka i komorača. Miješamo i čekamo da prokuha.
  4. Dodajemo naribani sir, bijeli papar, muškatni oraščić i po potrebi dosolimo.
  5. Kuhane i ocijeđene glavice luka polovimo i slažemo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga umakom i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 200°C oko 20-30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.34
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: