Luk punjen junetinom i rižom

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Luk punjen junetinom i rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Glavicu luka očistimo, izdubimo, a sredine nasjeckamo. U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk koji smo izdubili, peršin, posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom.
  2. Protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo jedno jaje i sastojke rukom izradimo u jednoličnu smjesu, dok miješamo dodamo rižu. Gotovu smjesu stavimo kratko sa strane.
  3. U lonac ulijemo vodu, potom dodamo pasiranu rajčicu, malo šećera, sastojke posolimo i promiješamo.
  4. Pomoću žličice nadijevamo glavice luka smjesom mljevenog mesa i slažemo ih u posudu s umakom od rajčice. Na vrh svakog luka stavimo malo kajmaka. Tavu poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 1 sat i 15 minuta.
  5. Punjeni luk poslužimo na tanjure, prelijemo ga umakom od rajčice i dodamo malo kiselog vrhnja preko luka. Sve zajedno ukrasimo s malo peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: