Luleki s kiselim zeljem

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Luleki s kiselim zeljem
Saznajte kako pripremiti luleke s kiselim zeljem, svježim sirom i vrhnjem u našem video receptu.

Luleki su poput prstića: tanki, dugački i malo tvrđi, a po mnogima i finiji od njoka. S njima se može svašta, mogu biti prilog svakakvim mesnim jelima, vole biti umočeni u razne umake. Najfiniji su ipak ovako, sa kiselim zeljem, slaninom, svježim sirom i kiselim vrhnjem. Pravo jelo kad vam se ne jede meso, a baš bi se dobro najeli.

Luleki s kiselim zeljem - Saznajte kako pripremiti luleke s kiselim zeljem, svježim sirom i vrhnjem u našem video receptu. - krumpir, kiseli kupus, luk, slanina, brašno, jaja, maslac, svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, ulje, sol, papar, Kuhani krumpir ogulimo, pasiramo i pustimo da se ohladi. ; U ohlađeni pasirani krumpir dodamo jaja i brašno te zamijesimo krumpirovo tijesto. ; Među dlanovima oblikujemo luleke i skuhamo ih u kipućoj slanoj vodi (luleki su kuhani kada isplivaju na površinu). ; Kada su gotovi vadimo ih u hladnu vodu i ocijedimo. ; Kiselo zelje narežemo na rezance (po želji) te pirjamo na luku i kockicama slanine da opusti. ; Za vrijeme pirjanja podlijevamo vodom i začinimo sa soli, paprom i kosanim peršinom. ; Kuhane i ohlađene luleke prepržimo na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju te ih dodamo pirjanom zelju. ; Poslužujemo ih uz dodatak svježeg kravljeg sira i kiselog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhani krumpir ogulimo, pasiramo i pustimo da se ohladi.
  2. U ohlađeni pasirani krumpir dodamo jaja i brašno te zamijesimo krumpirovo tijesto.
  3. Među dlanovima oblikujemo luleke i skuhamo ih u kipućoj slanoj vodi (luleki su kuhani kada isplivaju na površinu).
  4. Kada su gotovi vadimo ih u hladnu vodu i ocijedimo.
  5. Kiselo zelje narežemo na rezance (po želji) te pirjamo na luku i kockicama slanine da opusti.
  6. Za vrijeme pirjanja podlijevamo vodom i začinimo sa soli, paprom i kosanim peršinom.
  7. Kuhane i ohlađene luleke prepržimo na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju te ih dodamo pirjanom zelju.
  8. Poslužujemo ih uz dodatak svježeg kravljeg sira i kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: