Mađarska juha od gljiva

  • 50 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Ova kremasta juha bogatog je okusa i vrlo se jednostavno priprema. Ako kod kuće imate ljubitelja gljiva, s ovim receptom ne možete pogriješiti!

madjarska-juha-od-gljiva
Mađarska juha od gljiva
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti mađarsku juhu od gljiva.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na srednje jakom plamenu otopite maslac. Dodajte luk i pirjajte oko 5 minuta.
  2. Dodajte gljive i kuhajte još 5 minuta. Nakon toga umiješajte kopar, mljevenu crvenu papriku, umak od soje i pileći temeljac.
  3. Smanjite razinu plamena, prekrijte i kuhajte 15 minuta.
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko i brašno. Dobivenu smjesu izlijte u juhu i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
  5. Prekrijte i kuhajte još 15 minuta, uz povremeno miješanje.
  6. Na kraju dodajte sol, mljeveni crni papar, limunov sok, nasjeckani peršin i kiselo vrhnje. Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još 3 minute.
  7. Servirajte toplo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: