Madeleines (sponge cakes)

  • 20 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Madeleines su tradicionalni francuski kolačići koji se najčešće serviraju uz kavu ili čaj, a vrlo jednostavno ih možete i sami pripremiti!

Madeleines (sponge cakes)
U našem receptu saznajte kako pripremiti Madeleines.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih malo po malo dodajte jajima uz stalno miješanje.
  2. Malo po malo, dodajte maslac u smjesu uz stalno miješanje.
  3. Kalupe premažite maslacem i pospite brašnom. Napunite ih smjesom, ali ne do kraja (napuhat će se pečenjem).
  4. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200°C, ne dulje od 10 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: