Mahune s pikantnim vrhnjem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mahune s pikantnim vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mahune s pikantnim vrhnjem.

Vrhnje? Volimo. Mrva slanine? Može. Mahune? Naravno. Sve to zajedno? Ne može bolje. Mahune se kuhaju tek toliko koliko je potrebno, a da i dalje zadrže hrskavost i boju, dodaje im se malo slanine i češnjaka za aromu, a sve se prelije kremastim vrhnjem.

Mahune s pikantnim vrhnjem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mahune s pikantnim vrhnjem. - mahune (zelenih), svinjska mast, luk, slanina (dimljene), kiselo vrhnje, češnjak, rajčica, sol i papar, Mahune očistimo, operemo, narežemo i stavimo kuhati u dosta vrele posoljene vode, po prilici 20 minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na trakice te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; U zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo protisnuti češnjak, malo posolimo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavu s lukom i slaninom dodamo iskoštenu i na kockice narezanu rajčicu, ocijeđene kuhane mahune, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i premjestimo ih u prikladnu zdjelu za posluživanje. ; Preko mahuna prelijemo pripremljeno kiselo vrhnje s češnjakom i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mahune očistimo, operemo, narežemo i stavimo kuhati u dosta vrele posoljene vode, po prilici 20 minuta.
  2. Za to vrijeme u tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na trakice te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
  3. U zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo protisnuti češnjak, malo posolimo i izmiješamo sastojke.
  4. Zatim u tavu s lukom i slaninom dodamo iskoštenu i na kockice narezanu rajčicu, ocijeđene kuhane mahune, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i premjestimo ih u prikladnu zdjelu za posluživanje.
  5. Preko mahuna prelijemo pripremljeno kiselo vrhnje s češnjakom i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: