Mahune s rajčicom i bosiljkom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Mahune s rajčicom i bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mahune s rajčicom i bosiljkom.

Izvan sezone svježih mahuna možete poslužiti i konzervirane mahune, koje ne gube mnogo na kvaliteti i okusu, a rajčica i svježi bosiljak će prekrasno zaokružiti ovo jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mahunama odrežemo krajeve i operemo ih, a oprane rajčice narežemo na kriške, izvadimo im srednji mekani dio i uklonimo kožu.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo meso rajčica, začinimo ih solju i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  5. Nakon 4-5 minuta ulijemo crno vino, pojačamo vatru i kad zavri kuhamo 10-12 minuta.
  6. Kuhane mahune ocijedimo i premjestimo u zdjelu za posluživanje, a u tavu s rajčicama dodamo listove bosiljka, sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo i rasporedimo preko mahuna.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: