Makaroni na rimski način

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Makaroni na rimski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način.

Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, mislimo da biste to trebali promijeniti.

Makaroni na rimski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način. - tjestenina ((makaroni - bucatini)), maslac, luk, slanina (dimljene), jaje, parmezan, grašak (iz konzerve), sol i papar, Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
  3. Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade.
  4. U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: