Maneštra od bobići

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Maneštra od bobići
Saznajte kako pripremiti maneštru od bobići u našem video receptu.

Ova fina maneštra nekada se pripremala samo u vrijeme mladog kukuruza, no danas je sa kukuruzom iz konzerve možemo pripremati tokom cijele godine. Ako na raspolaganju imate mesni temeljac, slobodno ga iskoristite umjesto mesne koce, jelo će biti još ukusnije. Nakon ovako izdašnog jela, sigurno ćete dugo biti siti!

Maneštra od bobići - Saznajte kako pripremiti maneštru od bobići u našem video receptu. - kukuruz (iz konzerve), grah, krumpir, slanina (suhe), suho meso, češnjak, peršin (sjeckanog), mesna kocka, maslinovo ulje, sol i papar, Grah očistimo operemo i namočimo u hladnu vodu preko noći. Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavrije kuhamo oko deset minuta pa vodu bacimo. ; Grah zatim, uz dodatak suhog mesa i lovorovog lista, stavimo kuhati u novu vodu. ; Kada zavrije dodamo sitno nasjeckanu slaninu, protisnuti češnjak i peršin pa ostavimo da sve zajedno kuha na laganoj vatri. ; Kada je grah napola kuhan dodamo kukuruz iz konzerve, krumpir narezan na kriške, maslinovo ulje, sol, papar i mesnu kocku.; Sve zajedno kuhamo dok grah ne omekša.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grah očistimo operemo i namočimo u hladnu vodu preko noći. Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavrije kuhamo oko deset minuta pa vodu bacimo.
  2. Grah zatim, uz dodatak suhog mesa i lovorovog lista, stavimo kuhati u novu vodu.
  3. Kada zavrije dodamo sitno nasjeckanu slaninu, protisnuti češnjak i peršin pa ostavimo da sve zajedno kuha na laganoj vatri.
  4. Kada je grah napola kuhan dodamo kukuruz iz konzerve, krumpir narezan na kriške, maslinovo ulje, sol, papar i mesnu kocku.
  5. Sve zajedno kuhamo dok grah ne omekša.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 39
Rating: 4.31
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: