Maneštra od povrća i bundeve

  • 55 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Maneštra od povrća i bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru od povrća i bundeve.

Začini koje bundeva najviše „voli“ kad se priprema na slatki način su muškatni oraščić, đumbir, cimet, majčina dušica i peršin, no kad se sprema maneštra s bundevom i još nekim finim povrćem, začini su malo drugačiji. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, bosiljak nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, odstranimo kožu i mekani srednji dio, a meso narežemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, poriluk na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo poriluk, luk, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  3. Nakon 2 minute dodamo ploške pancete i pržimo još 2-3 minute.
  4. Zatim dodamo kockice bundeve i krumpira, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Za to vrijeme cvjetaču natrgamo na cvjetiće.
  6. Potom dodamo natrganu cvjetaču, meso rajčica, ulijemo još malo vode, promiješamo i kuhamo dalje.
  7. Nakon još 15-ak minuta kuhanja dodamo grašak i grah iz konzerve, sjeckani peršin i bosiljak, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
  8. Gotovu maneštru rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom, pokapamo bućinim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:55minuta

Najnovije zanimljivosti: