Maneštra s grahom i suhim mesom

  • 125 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Maneštra s grahom i suhim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru s grahom i suhim mesom.

Maneštra je jedan od prepoznatljivih specijaliteta istarske kuhinje i ima ih više vrsta, a zajedničko im je da se u svaku stavlja krumpir, suho meso i grah. U našu maneštru smo dodali i mišanciju, a ako vas zanima kako je uspjela, pogledajte video u prilogu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Suho meso operemo pod mlazom hladne vode, stavimo ga u lonac s hladnom vodom i kad voda zavri kuhamo 60-ak minuta.
  2. Pred kraj kuhanja suhog mesa, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, a mišanciju operemo i očistimo.
  3. U lonac na ugrijanu svinjsku mast dodamo luk, češnjak i mrkvu, posolimo, promiješamo i na srednje jakoj vatri povrće pržimo dok malo ne omekša.
  4. Za to vrijeme mišanciju ili zelenjavu grubo narežemo. Tako pripremljenu mišanciju dodamo prženom povrću i povremeno miješajući pirjamo.
  5. Nakon po prilici četiri minute dodamo krumpir i sušeno meso, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
  6. Zatim izvadimo kuhano suho meso i narežemo ga na kriške, a štapnim mikserom kratko izmiksamo povrće u loncu kako bi se maneštra malo ugustila.
  7. Potom dodamo bijeli grah, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da maneštra zavri.
  8. Maneštru raspodjelimo u tanjure, preko nje stavimo po krišku suhog mesa, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:125minuta

Najnovije zanimljivosti: