Marinara umak

  • 80 min
  • 8 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane

Marinara je popularan talijanski umak za tjesteninu ili pizzu, a dodavanjem mljevenog mesa možete ga pretvoriti u klasičan bolonjez. Nastao je u Napulju, a iako su glavni sastojci uglavnom rajčica, luk, češnjak i začini, u njega možete dodati i razno povrće po svojoj želji. Mi smo se odlučili za celer i mrkvu!

Marinara umak
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
U našem recepti saznajte kako pripremiti marinara umak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U velikoj posudi za kuhanje na srednje jakom plamenu zagrijte maslinovo ulje.
  2. Dodajte luk i češnjak te pržite 10-ak minuta, odnosno dok luk ne počne dobivati prozirnu boju.
  3. Dodajte celer, mrkvu, pola žličice soli i pola žličice papra. Pržite još 10-ak minuta, odnosno dok svi sastojci ne postanu mekani.
  4. Dodajte rajčice i lovorove listove, a zatim ostavite da se kuha na laganoj vatri još sat vremena, dok se umak ne zgusne.
  5. Po želji začinite s još malo soli i papra.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: