Marinirane masline s mozzarellom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Marinirane masline s mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti marinirane masline s mozzarellom.

Jedna od najpoznatijih maslina u Hrvatskoj je ona u nacionalnom parku Brijuni, čija starost iznosi oko 1600 godina i plodovi su jako zdravi. Pripremom maslina na ovaj način, dodatno ćemo ih „pofiniti“ u aromatičnoj kupki od maslinovog ulja. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ocijeđenu mozzarellu i očišćenu papriku narežemo na kockice, a režnjeve češnjaka očistimo.
  2. U lonac iznad vatre ulijemo cca. 200 ml maslinovog ulja, dodamo narezanu papriku, grančicu ružmarina, listove lovora, cijele režnjeve češnjaka, čili papričicu, 10-ak trakica kore limuna i naranče te kad zavri kuhamo 2-3 minute na laganoj vatri.
  3. Zatim dodamo crne i zelene masline, promiješamo, lonac maknemo s vatre i pričekamo da se masline potpuno ohlade.
  4. Potom dodamo kockice mozzarelle, dobro promiješamo i premjestimo u staklenke ili poslužimo odmah kao prilog ili zalogaje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: