Marmelada od bundeve

  • 80 min
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Marmelada od bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti marmeladu od bundeve.

Bundeva ima nisku energetsku vrijednost - samo 30 kalorija na 100 grama, stoga navalite na ovu ukusnu marmeladu od bundeve. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, a limunov sok iscijedimo.
  2. U lonac stavimo kockice bundeve, dodamo šećer, ulijemo cca. 250 ml vode i limunov sok, začinimo cimetom i muškatnim oraščićem, poklopimo, upalimo vatru, i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta.
  3. Za to vrijeme staklenku za zimnicu stavimo u pećnicu, zagrijanu na 85 °C, da se pasterizira.
  4. Zatim u lonac ulijemo liker, po potrebi i malo vode te dobro izmiješamo pjenjačom.
  5. Dobivenom marmeladom napunimo pasteriziranu staklenku i hermetički ju zatvorimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: