Martinjska patka s kestenima

  • 230 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Martinjska patka s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti martinjsku patku s kestenima.

Nemoguće je zamisliti i proslaviti blagdan sv. Martina bez martinjske guske ili patke, stoga smo vam pripremili ovaj video, a patku smo pojeli!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Peciva narežemo na prutiće, pancetu na kockice, jaje umutimo, luk nasjeckamo, patku očistimo, operemo, osušimo i dobro nasolimo, a jetra od patke narežemo na trakice.
  2. Narezana peciva premjestimo u zdjelu, prelijemo ih juhom, malo pritisnemo i ostavimo ih da se moče.
  3. U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, pancetu, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 3-4 minute dodamo narezana jetrica i pržimo još 1-2 minute.
  4. Zatim dodamo kestene, promiješamo i tavu maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade.
  5. Potom kestene, pancetu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim pecivima, dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, popaprimo i dobro izmiješamo.
  6. Dobivenom smjesom nadjenemo patku, a otvor zašijemo ili učvrstimo drvenim ražnjićem.
  7. Zatim patku premjestimo, prsima prema dolje, na nauljeni lim za pečenje, odozgo je malo nauljimo i prelijemo s malo vode.
  8. Tako pripremljenu patku stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. (Patku je potrebno peći 60 minuta za svaki kilogram težine, a na pola pečenja ju okrenemo i pečemo dalje.)
  9. Pečenu patku izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi, potom ju rasječemo, izvadimo nadjev i narežemo ga na kriške te sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:230minuta

Najnovije zanimljivosti: