Mazalice od mljevenog mesa

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mazalice od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mazalice od mljevenog mesa.

Dolazi društvo na utakmicu ili samo na popodnevno druženje uz koji gutljaj piva? I to su Vam javili svega pola sata ranije? Ne znate što da im pripremite? Mi zato znamo, a pomoću jednog klika saznat ćete i Vi!

Mazalice od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mazalice od mljevenog mesa. - juneće vratine, juneće lopatice, ljuta mljevena paprika (tucane), mineralna voda, lepinja, ulje, sol, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama. ; Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa. ; Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta. ; Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
  2. Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama.
  3. Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa.
  4. Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta.
  5. Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: