Medaljoni svinjske pisanice s pikantnim umakom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Medaljoni svinjske pisanice s pikantnim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone svinjske pisanice s pikantnim umakom.

Svinjska pisanica, lungić ili svinjski biftek je mekano i lako probavljivo meso s malim sadržajem masti i pogodno je za kraće prženje ili pečenje na grilu, kao što smo i napravili u ovom receptu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu nasjeckamo, svinjsku pisanicu očistimo od masnoće i žilica te narežemo na medaljone debljine 3-4 centimetra, luk nasjeckamo, stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a limunovu koricu naribamo.
  2. U prikladnu zdjelu ulijemo vino i 2-3 žlice maslinovog ulja, začinimo solju, paprom, pimentom, kajenskim paprom, dodamo senf i dobro izmiješamo sastojke.
  3. U dobivenu mješavinu uronimo mesne medaljone i ostavimo da se mariniraju jedan sat, povremeno ih okrećući.
  4. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice stabljike celera i mrkve, sjeckanu pancetu, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 3-4 minute dodamo opranu leću, naribanu limunovu koricu, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, pazeći da ne ispari tekućina.
  6. Nakon 60-ak minuta kuhanja izvadimo lovorov list i štapnim mikserom grubo izmiksamo leću te lonac maknemo s vatre.
  7. Marinirane medaljone osušimo kuhinjskim papirom i stavimo peći na vruću gril tavu.
  8. Nakon 3-4 minute pečenja medaljone okrenemo i pečemo ih još toliko.
  9. Na tanjurima napravimo posteljice od umaka od leće, posipamo ga sjeckanim peršinom, preko njega stavimo pečene medaljone, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: