Medaljoni svinjske pisanice s umakom od sira

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Medaljoni svinjske pisanice s umakom od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone svinjske pisanice s umakom od sira.

Ukusni medaljoni od svinjske pisanice preliveni umakom pripremljenim od gorgonzole i s dodatkom pokojeg „tajnog“ sastojka, čine ovo zaista jednostavno jelo izuzetno finim.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo ju na medaljone debljine tri, četiri centimetara i posolimo ih, a sir gorgonzolu narežemo na kockice.
  2. U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo kockice gorgonzole, ulijemo vrhnje za kuhanje i povremeno miješajući kuhamo dok se sir ne rastopi.
  3. Zatim dodamo svježi krem sir i miješamo dok ne dobijemo jednoličan umak bez grudica.
  4. Potom dodamo filete slanih inćuna, kapare, promiješamo i maknemo s vatre.
  5. Iznad vatre stavimo gril tavu s debelim dnom (ili običnu tavu) i pričekamo nekoliko minuta da se dobro ugrije, te ju poprskamo s malo ulja.
  6. Medaljone stavimo u tavu i pečemo ih sa svake strane tri i pol, do pet minuta.
  7. Gotove medaljone rasporedimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s prženim kroketima ili kuhanim povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: