Mediteranska barka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranska barka
Saznajte kako pripremiti mediteransku barku u našem video receptu.

Morska jela su zdrava i fina, ali nekada nam se jednostavno ne da čistiti sve te divne morske plodove, mekušce ili ribe. Za jedno brzinsko morsko jelo upotrijebite panirane lignje, mozzarellu i po mogućnosti domaću rajčicu. A ako niste u žurbi i ipak imate malo vremena, probajte upotrijebiti prave jadranske lignje, jelo će biti još ukusnije!

Mediteranska barka - Saznajte kako pripremiti mediteransku barku u našem video receptu. - lignje (panirane, smrznute), rajčica, bosiljak (svježi), sir mozzarella, sol i papar, Rajčicu narežemo na ploške koje posložimo po dnu vatrostalne posude. ; Svježi bosiljak narežemo na trakice te ih posipamo po rajčici. ; Povrh svega posložimo, na kriške narezan sir mozzarelu pa sve zajedno posolimo i popaprimo. ; Stavimo peći u pećnicu, na 200°C dok se sir lagano ne otopi. ; U dubokoj masnoći popržimo kolutiće panirane lignje. ; Gotove lignje vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće te ih slažemo po rastopljenom siru sa rajčicom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčicu narežemo na ploške koje posložimo po dnu vatrostalne posude.
  2. Svježi bosiljak narežemo na trakice te ih posipamo po rajčici.
  3. Povrh svega posložimo, na kriške narezan sir mozzarelu pa sve zajedno posolimo i popaprimo.
  4. Stavimo peći u pećnicu, na 200°C dok se sir lagano ne otopi.
  5. U dubokoj masnoći popržimo kolutiće panirane lignje.
  6. Gotove lignje vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće te ih slažemo po rastopljenom siru sa rajčicom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: