Mediteranska fritaja

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranska fritaja
Saznajte kako pripremiti mediteransku fritaju u našem video receptu.

Kajgane, omleti, fritaje su omiljena jela koje uvijek možemo pripremati i uživati u njima. Evo još jedan prijedlog, kako da postanu još bolja, raznovrsnija i ukusnija. Dobar tek.

Mediteranska fritaja - Saznajte kako pripremiti mediteransku fritaju u našem video receptu. - jaje, repovi morskih kozica (očišćenih), luk, masline (crnih), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, češnjak, povrtni dodatak jelima, vlasac (sjeckani), kukuruzna krupica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Prije svega paprike i luk očistimo, i narežemo na kolutove. ; U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove paprike i luka, posolimo, i pržimo na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. Zatim dodamo masline, pržimo još jednu minutu, te povrće izvadimo na stranu. ; U istu tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo ulja, dodamo jaja, povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, malo umutimo vilicom, zatim dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i pričekamo da se jaja počnu zgrušnjavati. ; Potom tavu maknemo s vatre, preko jaja složimo prženo povrće, očišćene repove morskih kozica, i sve zajedno stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici četiri minute. ; Gotovu fritaju posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega paprike i luk očistimo, i narežemo na kolutove.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove paprike i luka, posolimo, i pržimo na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. Zatim dodamo masline, pržimo još jednu minutu, te povrće izvadimo na stranu.
  3. U istu tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo ulja, dodamo jaja, povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, malo umutimo vilicom, zatim dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i pričekamo da se jaja počnu zgrušnjavati.
  4. Potom tavu maknemo s vatre, preko jaja složimo prženo povrće, očišćene repove morskih kozica, i sve zajedno stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici četiri minute.
  5. Gotovu fritaju posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: