Mediteranska juha od graha sa suhim mesom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mediteranska juha od graha sa suhim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu od graha sa suhim mesom.

Grah je mahunarka, a u Europu je stigao iz Amerike u 16. stoljeću zajedno s kukuruzom i krumpirom. Sve tri namirnice danas su nam toliko važne da ne možemo zamisliti život bez njih, a u priloženom video možete pogledati pripremu fine kremaste juhe od graha.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Suho meso, luk, korijen celera i mrkvu narežemo na kockice, sir parmezan naribamo na listiće, a pelat rajčice ocijedimo i istisnemo im sredinu.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk, mrkvu, korijen celera, suho meso, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 4-5 minuta dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, pelat rajčice, protisnemo češnjak, posolimo, ulijemo cca. 1 l vode i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  4. Zatim izvadimo grančicu ružmarina i listove lovora, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i štapnim mikserom izradimo kremastu juhu.
  5. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo ju s malo maslinovog ulja, popaprimo, posipamo listićima parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 4.11
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: