Mediteranske košarice od parmezana

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Mediteranske košarice od parmezana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranske košarice od parmezana.

Ukusno, maštovito i jednostavno predjelo s okusom Mediterana, koje uvijek može imati drugačiji nadjev za košarice.

Mediteranske košarice od parmezana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranske košarice od parmezana. - parmezan, rajčica (mini), sir mozzarella (mini), rukola, bosiljak (sušenog), maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Papir za pečenje izrežemo na veličinu lima za pečenje i položimo na njega. ; Zatim na papir, u razmaku, stavljamo hrpice naribanog parmezana i malo ih poravnamo kako bi dobili krugove promjera 10-ak i visine 0,5 cm. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 100 °C, po prilici 1-2 minute odnosno dok se sir ne rastopi. ; Zatim lim izvadimo iz pećnice i iz njega izvadimo papir za pečenje zajedno s otopljenim sirom. ; Nožem odvojimo krugove otopljenog sira, objesimo ih preko čaša ili šalica, kako bi dobili košarice od parmezana, te u njih stavimo par listića rukole. ; U zdjelu ulijemo 30 ml maslinovog ulja, 20 ml balzamičkog octa, dodamo prstohvat soli, sušeni bosiljak, mljeveni papar, te dobro izmiješamo sastojke. ; Mini rajčice prepolovimo, te zajedno s ocijeđenom mini mozzarelom dodamo u zdjelu s dresingom. ; Sastojke još jednom nježno promiješamo i njima nadjenemo košarice od parmezana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Papir za pečenje izrežemo na veličinu lima za pečenje i položimo na njega.
  2. Zatim na papir, u razmaku, stavljamo hrpice naribanog parmezana i malo ih poravnamo kako bi dobili krugove promjera 10-ak i visine 0,5 cm.
  3. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 100 °C, po prilici 1-2 minute odnosno dok se sir ne rastopi.
  4. Zatim lim izvadimo iz pećnice i iz njega izvadimo papir za pečenje zajedno s otopljenim sirom.
  5. Nožem odvojimo krugove otopljenog sira, objesimo ih preko čaša ili šalica, kako bi dobili košarice od parmezana, te u njih stavimo par listića rukole.
  6. U zdjelu ulijemo 30 ml maslinovog ulja, 20 ml balzamičkog octa, dodamo prstohvat soli, sušeni bosiljak, mljeveni papar, te dobro izmiješamo sastojke.
  7. Mini rajčice prepolovimo, te zajedno s ocijeđenom mini mozzarelom dodamo u zdjelu s dresingom.
  8. Sastojke još jednom nježno promiješamo i njima nadjenemo košarice od parmezana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: