Mediteranski lonac s plodovima mora i bobom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranski lonac s plodovima mora i bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranski lonac s plodovima mora i bobom.

Ovo je jedno od onih jela koje u samo jednom tanjuru zadovolji sva Vaša osjetila i dnevne potrebe organizma. Naći će se tu malo povrća, malo polodova mora i obilje finih začina. Da bi Vaš obrok bio potpun za desert si priuštite komad voća i ne morate brinuti za vitamine!

Mediteranski lonac s plodovima mora i bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranski lonac s plodovima mora i bobom. - škampi, školjke prnjavice, riba škarpina (file), bob (mladi), luk, češnjak, rajčica (sjeckane), limun, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, bijelo vino, peršin, mileram, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega filet škarpine narežemo na komadiće veličine zalogaja, školjke očistimo, škampima odvojimo repove i očistimo ih, a od glava skuhamo temeljac. ; U zdjelu s mileramom protisnemo dva režnja češnjaka, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo. ; U lonac na zagrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, protisnemo režanj češnjaka, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo sjeckanu rajčicu, tri koluta limuna, mrvljenu ljutu papričicu, ulijemo bijelo vino i kada zavri povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri dvije, tri minute. ; Zatim ulijemo riblji temeljac, dodamo koncentrat rajčice i kada zavri dodamo meso škarpine, repove škampa, meso školjaka, mladi bob, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, po potrebi ulijemo malo vode, protresemo lonac, te kada zavri, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovo jelo stavimo u tanjure, svaki nadjenemo žlicom mješavine češnjaka i milerama, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega filet škarpine narežemo na komadiće veličine zalogaja, školjke očistimo, škampima odvojimo repove i očistimo ih, a od glava skuhamo temeljac.
  2. U zdjelu s mileramom protisnemo dva režnja češnjaka, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo.
  3. U lonac na zagrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, protisnemo režanj češnjaka, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
  4. Zatim u lonac dodamo sjeckanu rajčicu, tri koluta limuna, mrvljenu ljutu papričicu, ulijemo bijelo vino i kada zavri povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri dvije, tri minute.
  5. Zatim ulijemo riblji temeljac, dodamo koncentrat rajčice i kada zavri dodamo meso škarpine, repove škampa, meso školjaka, mladi bob, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, po potrebi ulijemo malo vode, protresemo lonac, te kada zavri, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
  6. Gotovo jelo stavimo u tanjure, svaki nadjenemo žlicom mješavine češnjaka i milerama, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 30
Rating: 4.53
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: