Meka srca

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Meka srca
Saznajte kako pripremiti meka srca u našem video receptu.

Kondenzirano mlijeko je tekućina dobivena isparavanjem dijela vode iz mlijeka i važan je sastojak za ovaj fini i delikatan recept, kojim možete ugodno iznenadite sve one kojima ga pripremite i poslužite. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U posudu miksera razbijemo jaja, ulijemo kondenzirano mlijeko i na srednjoj brzini miksamo sastojke 4-5 minuta.
  2. Zatim čokoladu stavimo u posudu iznad pare i otopimo ju.
  3. Potom u čokoladu dodamo omekšali maslac i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
  4. Smjesu od čokolade i maslaca premjestimo u posudu miksera i sastojke miksamo na srednjoj brzini, postupno dodajući brašno.
  5. Dobivenu smjesu prelijemo u prikladne vatrostalne čašice, premazane maslacem i posipane brašnom, pazeći da ih napunimo do 1 cm ispod ruba te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 18-19 minuta.
  6. Meka srca iskrenemo na tanjure, preko njih naribamo malo bijele čokolade, posipamo ih šećerom u prahu, žličicom ih malo rastvorimo da iscuri meka unutrašnjost i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: