Meksička slojevita salata

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Meksička slojevita salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičku slojevitu salatu.

Svi znamo da salata ne mora uvijek biti samo dodatak jelu. A ova meksička salata je toliko izdašna da uz nju nikako ne preporučamo serviranje glavnog jela! Također, ako njome probate puniti tortilje, dobit ćete pravu tradicionalnu meksičku poslasticu (ali prije punjenja odstranite hrskavi tortilla chips).

Meksička slojevita salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičku slojevitu salatu. - zelena salata, rajčica, luk, mljevena junetina, češnjak, umak salsa, kukuruz iz konzerve, grah (crvenog, iz konzerve), kiselo vrhnje, sir gouda, tortilla chips, ulje, sol i papar, U tavi, vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu čili papriku, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto. ; Listove zelene salate operemo pod mlazom vode, ocijedimo, narežemo na 1-2 centimetra široke trakice i premjestimo u zdjelu za posluživanje. ; U zdjelu redom (ne miješamo sastojke), slažemo na kockice narezane rajčice, prženo mljeveno meso, salsa umak, ocijeđeni mladi kukuruz, crveni grah (kidney), kiselo vrhnje i sve zajedno posipamo naribanim sirom gauda. ; Salatu prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći. ; Neposredno prije posluživanja u sir i salatu utaknemo tortilla čips.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša.
  2. Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu čili papriku, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto.
  3. Listove zelene salate operemo pod mlazom vode, ocijedimo, narežemo na 1-2 centimetra široke trakice i premjestimo u zdjelu za posluživanje.
  4. U zdjelu redom (ne miješamo sastojke), slažemo na kockice narezane rajčice, prženo mljeveno meso, salsa umak, ocijeđeni mladi kukuruz, crveni grah (kidney), kiselo vrhnje i sve zajedno posipamo naribanim sirom gauda.
  5. Salatu prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
  6. Neposredno prije posluživanja u sir i salatu utaknemo tortilla čips.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: