Meksičke lazanje s piletinom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Meksičke lazanje s piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičke lazanje s piletinom.

Globalizacija nije zaobišla ni gastronomiju. Dokaz tomu su i talijanske lazanje na meksički način. Kako? Zašto? Odgovori se nalaze u priloženom videu. Arriba arriba andale!!!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu očistimo i narežemo na kockice, sir naribamo na krupni ribež, kumin i majčinu dušicu izmrvimo, češnjak protisnemo, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac ulijemo pasiranu rajčicu i kokošju juhu, dodamo mljevenu čili papričicu, kumin, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, te kratko pržimo.
  4. Čim češnjak zamiriše dodamo kockice piletine, izmiješamo sastojke i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  5. Nakon 10-ak minuta prženja dodamo majčinu dušicu, ploškice ljutih papričica, promiješamo i pržimo još 10-ak minuta.
  6. Zatim tortilje namočimo u umak od rajčice, nekoliko ih stavimo na dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo polovicu pržene piletine, posipamo naribanim sirom, sve zajedno prekrijemo slojem tortilja i ponovimo postupak.
  7. Posljednji sloj tortilja prelijemo preostalim umakom od rajčica, posipamo preostalim naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  8. Gotove lazanje izvadimo iz pećnice, ostavimo da malo odstoje, narežemo ih i rasporedimo na tanjure te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: